31.08.2014

 • INNLEGG POSTET : 31.08.2014, 17:41

Heihei! 

Igår dro jeg til søstern, spiste pizza og så masse på film. Var som vanlig, dødskoselig ♥ Glemte kameraledningen men tok med både kamera og lader, hehe.. Så fikk ikke lastet over bildene av pakken som kom i posten igår. Kjøpte meg en body mist fra victoria's secret (HER), som lukter.. HIMMELSK! Og et par BLAX hårstrikker (HER).

Hva gjør dere idag? :) 


 • Publisert i kategorien Innkjøp
 • 30.08.2014

  • INNLEGG POSTET : 30.08.2014, 21:12

  Hei dere! ♥

  Tenkte å fortelle dere litt om skolen, hvordan det er å gå der osv. Det er veldig forskjellig fra vgs, det må jeg først og fremst bare si, det er lagt opp helt annerledes enn hva man er vandt med fra videregående. 

  1. Det er mye mer frihet. Vi går altså ikke på skolen hver eneste dag, timene er ikke obligatoriske som betyr at vi ikke trenger og dra på skolen (det er jo selvfølgelig anbefalt). Vi har skole cirka annenhver dag, hvor vi eventuelt starter kvart over åtte og går til elleve, eller starter elleve og går senere på dagen, er ikke sikker på når. 

  2. Vi har ingen fellesfag sånn som vi er vandt med fra videregående, her har vi bare "mediefag". Altså, matte, norsk, engelsk og alt det der kan dere legge vekk. Dette er en skole som er her fordi vi skal lære oss hvordan det fungerer i en bransje som er tøff, vi har selvfølgelig noe historie innimellom og skrive relaterte ting, så man får bruk for kunnskapen man har fra vgs, det må ikke glemmes! :) Men vi snakker ikke om krigen, isåfall snakker vi om krigen på en helt annen måte. 

  3. Jeg går bachelor i grafisk design, som er et treårig studieløp med 6 semestere. Altså hvert halvår er delt inn i semester. Etter hvert semester får du med deg 30 (?) studiepoeng. Og har du fullført alle tre år og bestått eksamen vil du ende opp med 180 studiepoeng.


   
  4. Siden vi allerede er inne på det med eksamen, vi har 8(!!!!!) eksamener i løpet av ett år. Det høres kanskje skremmende ut, men det går veldig gradvis. Vi går cirka én til to uker på skolen, får eksamensoppgavene og kan jobbe med dem i 4-5 uker før de skal leveres. Så dette er noe vi har god tid på oss til å gjøre, vi gjør oss også ferdig med ett emne før vi går videre til det neste. Noe som også er annereldes enn på videregående, der vi jobber med mange temaer hele året og kan bli trukket ut til å gjøre et enkelt. Her har vi et emne i seks uker, har eksamen også er vi ferdige med det emne! Jeg synes dette er en veldig bra måte å legge det opp på :)

  5. Skolen er stor, den er faktisk gigantisk.. Så jeg hadde problemer med å finne ut hvor jeg skulle til enhver tid, heldigvis har vi en timeplan der alt står, som vi også kan laste ned til tlf sånn at den kommer inn i kalenderen, der kommer all informasjon opp: Hvilken dag vi skal på skolen, når vi skal møte opp og hvor vi skal møte opp. Veldig praktisk og det gjør nok dette mye lettere for nye elever. Hvis ikke er det heller ikke noe problem å spørre andre! Gjør det, da slipper du å komme forsent.

  6. Jeg vil bare si en viktig ting også, vi får utdelt et "studentkort" med bilde av oss selv på, som også er et adgangskort for hele skolen.. Altså, du kommer ikke inn på skolen dersom du har glemt dette kortet. hehe.. Det har allerede skjedd meg en gang, så heretter kommer jeg til og ha det med meg over alt! Du kommer ikke engang inn i klasserommet, dersom du har glemt kortet! 

  7. Sist men ikke minst, miljøet på skolen. Jeg er utrolig glad for at vi har fadderuke, de aller fleste høyskoler/universiteter har jo noe tilsvarende eller det samme, noe som gjør at klassemiljøet osv, selvfølgelig blir påvirket av dette. En gyllen mulighet til og bli kjent med masse mennesker, man får på en måte et samhold i tillegg til at man er delt inn i grupper, noe som gjør det lettere og bli kjent med andre. Mindre grupper fungerer ofte bedre enn en hel klasse. Og med tanke på at vi er 50 stk i klassen, hadde det ikke gått å samle alle 50 for at vi skulle bli kjent. Resten av klassen blir man stortsett kjent med iløpet av skoleåret, ingen grunn til panikk! Jeg tror fremdeles jeg ser nye ansikter hver dag, men det er nå meg..


 • Publisert i kategorien Hverdag
 • 29.08.2014

  • INNLEGG POSTET : 29.08.2014, 13:21

  HEI ♥

  Dagen idag startet ganske brått, la meg aalt for sent igår.. Såklart.. Så jeg forsov meg til klokken 9(!!!) tre timer etter at jeg skulle stått opp. 
  Haha, jadaa.. Men siden timene ikke er obligatoriske, får vi heldigvis ikke fravær. Er faktisk første dagen jeg ikke kommer meg på skolen.. Ganske dritt å måtte stå opp klokka seks for så å reise en time med buss inn til Oslo, men det går nå, enn så lenge :) Er ganske mye hjemmestudie så er selvfølgelig ikke krise å ikke komme en dag, selv om jeg helst ser at jeg kommer meg på skolen. Siden vi sluttet klokken 11 idag, så så jeg absolutt ikke grunnen til å reise en hel time for å være i Oslo en time ogsåå reise hjem igjen.. NOK OM DET.

  Istedenfor å reise på skolen startet jeg på en ny oppgave, sitter fremdeles i pysjen og tøflene godt plantet under bena.
  MEN DERE, DET ER FREDAG! Dagene går så mye i surr for meg, når vi ikke har så mange dager på skolen.

   Hvordan var din morgen? ♥


 • Publisert i kategorien Hverdag
 • 29.08.2014

  • INNLEGG POSTET : 29.08.2014, 00:28  Heisann! 

  Da var det vel på tide med en nytt innlegg, det har vært en litt lenger sommerferie for bloggen dette her. Har skjedd en del siden sist,
  som jeg tenkte å snakke litt om :) Vi kan jo starte med slutten av videregående, jeg var russ.. Noe som var dødsbra, selvfølgelig!
  Jeg fikk vitnemål, wohoo. Dagen etter vi var ferdig på vgs reiste jeg sammen med familien til Madeleine til Thailand, vi var
  der i 24 dager noe som var kjempedeiliiig, opplevde masse og koste oss hver dag. Når jeg kom hjem fra Thailand, reiste jeg til Lom i
  Gudbrandsdalen for å jobbe resten av sommeren. Min sommer i korte trekk, heh.

  Så nå er vi her da dere, tilbake til hverdagen! Jeg har forresten begynt på skolen igjen, glemte nesten å fortelle dere det..
  Rett før sommeren startett fikk jeg studieplass på Norges Kreative Høyskole i bachelor i grafisk design, noe som jeg ble super excited for!!
  Så det er altså der jeg bruker tiden min nå, vi har allerede fått første eksamen som skal leveres om knappe fire uker tror jeg?
  Kan fortelle dere mer om det senere, uansett så ser det ut til at jeg har noen spennende år i møte som jeg gleder meg veldig til! 

   

  Og i tilfelle dere har glemt hvordan jeg ser ut, slenger jeg med et bilde:  

  Hva gjør dere dette året? 


 • Publisert i kategorien Hverdag

 • hits