VENNSKAP OG VENNER

 • INNLEGG POSTET : 17.06.2016, 22:18

Let's take a second, and talk about friendship!

Venner og vennskap er viktig, uansett hvordan man vrir og vender på det. Det er mennesker som står deg nært, som er der når du faller og ting går skikkelig til helvete. Eller er der for å heie på deg, når du gjør noe bra! 

Men et vennskap består av to personer som må gi like mye av seg selv, for at det skal fungere. I det siste har jeg måtte ta et skikkelig oppgjør med meg selv, hva slags venninne ønsker jeg å være? Og hvor langt er jeg villig til å la ting gå, før jeg sier fra? Jeg anser meg selv som en rettferdig, snill og omtenksom person - spesielt mot vennene mine. Jeg ønsker å hjelpe til på dager som er tunge, og jeg er kanskje den som river deg litt ned - om du blir for høy på pæra. (I beste velgående, selvfølgelig). Jeg har opplevd mange typer vennskap, både gode og dårlige - sånn er livet. 


Stina og meg ♥

Spørsmålet mitt er bare, hvor mange sjanser skal noen få? Og hvor mye skal man gi av seg selv, for personer som står seg nært - men ikke få noe tilbake? Jeg snakker på vegne av tidligere erfaringer, og personlig synes jeg at man må gi like mye av seg selv. Blir du tråkket på tærne, er det viktig å si ifra, og jeg mener.. Er det ikke viktig at man ikke skal føle seg som en tørkerull, som hele tiden gir og gir av seg selv - men blir kastet bort ark for ark, til det ikke er noe igjen og du på nytt må skifte ut rullen?

For dette er følelsen jeg sitter med nå - at jeg sakte men sikkert blir revet ut. At jeg rett og slett gir FOR mye av meg selv, uten å få igjen så mye som et smil - eller et takk. For er det en ting jeg vet med meg selv, så er det at jeg er en god venninne. Og det skal mye til for at jeg, er personen som snur ryggen til deg og går. Urettferdighet er en stygg ting og jeg får ikke beskrevet det nok, hvor dårlig gjort det er. Uansett hvor mye man har diskutert/kranglet eller whatever - skal man fortsatt behandle hverandre med respekt. 


Maiken og meg ♥

Ikke minst, "be the bigger person" å be om unnskyldning - dersom du føler at du har gjort noe dumt. Og jeg mener ikke at du stadig, skal være personen som kommer med en unnskyldning. Men ha selvinnsikt nok til å forstå når nok er nok - og du selv må trå til for at ikke vennskapet går i vasken og du sitter der helt alene, bitter og jævlig. Og samtidig vet at det ikke er så mye som skal til for å ordne opp. Fix it!  

Sitter du med denne følelsen som det jeg gjør, gjør noe med det. Snakk med kompisen eller venninnen det gjelder, og virkelig sett ord mot ord. For venner og vennskap er så vanvittig viktig, og et godt vennskap er faktisk noe som kan vare hele livet ut. Men det gjelder å sette noen forhåndsregler, husk at du ikke er den eneste i vennskapet som skal gi - man må gi, men på lik linje. For det finnes ingenting verre enn å føle seg brukt, og slik skal det heller ikke være. Så dersom du sitter i en slik situasjon, snakk om det. Ikke skyv det under en stol og lat som ingenting, for ønsker du at et vennskap skal gå bra, og du vil ha vennene dine resten av livet - vær snill, gi av deg selv, be om unnskyldning, respekter hverandre, og ikke minst!!! Ha det gøy, sammen.


 • Publisert i kategorien Blogg • Snippen

  17.06.2016 kl.22:45

  Så koselig :D Håper du har hatt en flott dag! Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge den :)

  ida

  18.06.2016 kl.01:12

  Jeg syntes du høres ut som en så fornuftig og utrolig god venninne! <3 Det er noe med det at man skal gi men også få noe tilbake. Gjensidig vennskap! Tror dette er noe man lærer etter erfaringer. Er ikke alltid lett spesielt når man går på skole. Da må man jo se personen hver dag selv om man kanskje ikke ønsker det.

  Ida Moseng

  21.06.2016 kl.11:03

  Hei!

  Mitt navn er Ida Moseng og jeg er leder i Zoom, ungdomsavdelingen i Romerikes Blad. Hver uke trykker vi blogginnlegg fra bloggere på Romerike i avisen. I den anledning lurer jeg på om vi kan få trykke dette innlegget ditt? Det er veldig godt skrevet, og om et tema som er aktuelt for oss alle.

  Under innleggene pleier vi å ha en faktaboks med litt info om bloggeren og lenke til bloggen. På den måten har du også mulighet til å få flere lesere.

  Veldig fint om du kan sende meg en mail så fort som mulig og gi tilbakemelding på om vi kan få trykke innlegget ditt eller ikke. Hvis du ønsker kan du også være anonym, det bestemmer du.

  Med vennlig hilsen

  Ida Moseng

  Romerikes Blad

  idamoseng93@gmail.com

  LEGG IGJEN KOMMENTAR  hits