STOCKHOLM BBY

  • INNLEGG POSTET : 22.04.2016, 21:23

For å heve stemningen her på bloggen, tenkte jeg å fortelle om min lille helgetur til Stockholm. Jeg og Stina, dro til Stockholm torsdag for én uke siden - vi hadde en kjempefin tur og var veldig, heldig med været. Selv om det blåste ganske mye, og generelt var litt småkaldt, hadde vi en kjempefin tur!! 

Har vært i Stockholm en gang før, for mange år siden - så var morsomt å reise tilbake og faktisk huske noe av det. Vi var både i Stockholm sentrum eller city som de kaller det der, og vi var innom et gigantisk kjøpesenter som het Mall Of Scandinavia. I byen gikk det mest i de "mainstream" butikkene som Zara, H&M, KICKS, Gina Tricot osv. Tror vi på et tidspunkt spottet seks H&M butikker på samme sted, haha. Vi var også innom en kjempestor Urban Outfitters, Sephora og andre litt mer "high end" butikker. 

Ellers var byen veldig fin, det var relativt oversiktlig, hyggelige ansatte på de fleste steder og ikke noe problem å finne frem. Selv om sant skal sies, både jeg og Stina sverger til google maps! Hotellet vårt lå i Solna - Järva, som kun besto av nybygde leiligheter, togterminal og en knøttliten hemköp - men hotellet vårt var veldig fint! Så vi hadde ingen problem med å komme oss litt vekk fra bystresset og lydnivået. Vi var kun ett stopp unna Mall Of Scandinavia, og tre stopp unna Stockholm City, så beliggenheten var egentlig helt topp. 

Mall Of Scandinavia besto av et 7 etasjers kjøpesenter der kun 3 av de besto av "shopping muligheter" - men altså et relativt stort senter. Der hadde de alt fra H&M, Pull & Bear, Milan Cosmetics, River Island og en rekke restauranter som Vapiano, Egon, og lignende. Det var derfor hit vi ofte endte turen vår, slik at vi slapp å lete Stockholm rundt - for å finne en plass å spise. For både lørdag og søndag - var det generelt over middels folksomt. 

Det eneste vi la godt merke til, var at Stockholm krydde av uteliggere, rusmisbrukere og alkoholikere - de var veldig mye mer pågående der, enn her i Norge. Noe som selvfølgelig er litt ubehagelig, men overkommelig. Vi måtte nemlig gjennom sentral stasjonen for å komme til toget vårt. Langs hele veien satt det uteliggere på rekke og rad, de hadde med seg alle eiendeler dit. Hvis dere er kjent med nedgangen til Nationaltheateret her i Oslo? Så kan dere se for dere en fire ganger så stor plass, der det sitter uteliggere ned hele stasjonen. Og på kveldstid både plystret alkoholikere til oss, og kom rett opp i ansiktet ditt og sa "hej tjejer" - så dersom du ikke er vandt til slike ting, anbefaler jeg deg å finne en annen inngang enn selve sentral området. Hadde dette vært Oslo, hadde uteliggere, alkoholikere og hva enn som måtte befinne seg der - blitt kastet ut. Så det er relativt stor forskjell på Norge og Sverige på den kanten. 
Vil uansett oppsummere turen som veldig vellykket - og håper Stina ikke er utslitt etter og ha måtte slepe rundt på meg i fire dager! ;p


  • Publisert i kategorien Reise  • LEGG IGJEN KOMMENTAR    hits