PRESS, FORVENTNINGSPRESS

 • INNLEGG POSTET : 20.04.2016, 12:58

...

Det blir feil å si at det går fint, men jeg har det hvert fall helt ok. Personlig har jeg veldig mye på hjertet, det har jeg vel forsåvidt alltid? Jeg er bare utrolig dårlig til å snakke/skrive om ting som virkelig plager meg. Mye av grunnen til det, er fordi jeg selv synes det er vanskelig å finne ut hvorfor jeg ikke har det bra. Men én ting er veldig sikkert, jeg har et problem. Kanskje et større problem med meg selv, enn andre. Press, forventningspress. 

Jeg har selv, høye forventninger til meg som person - og vil gjerne gjøre det beste jeg kan i alt. I det minste det jeg har "passion" for, og gjør jeg det ikke bra, kjenner jeg det ekstremt godt på humøret mitt. Det trenger ikke være en spesiell setting heller, det kan ha vært karakterer, sport, det å være en god venn, altså. Literally anything! 

Jeg har mange eksempler å komme opp med, det er bare vanskelig å finne de rette ordene som kan beskrive det. Likevel tror jeg det er mange som meg der ute, som har forventningspress til seg selv, og forventningene alle andre har til deg som person. Likevel er det du selv som setter denne standaren. Hvis du alltid er en person som jobber hardt, enten det er på skolen, i arbeidslivet eller på trening - er det kun deg selv som setter standaren for forventingene til læreren, arbeidsgiveren/sjefen eller treneren din. Der har vi noe å lære, sikkert de aller fleste av oss. Men du skal likevel ikke være redd for å si ifra, dersom forventningene blir for høye, eller presset for stort til å takle. Dette har jeg personlig "gjort feil", og det handler ikke nødvendigvis om hva man gjør feil. Men tankene som er rundt det og si fra - haters gonna hate. 

Helt fra barnehage alder eller i mitt tilfelle fra søsken har jeg alltid fått høre, "hvis du sladrer så ...": ingen vil bli sett på som en sladrehank. Og dette gjenspeiler seg gjennom hele hverdagslivet, dere. Når skal man begynne å skjønne at tomme trusler ikke gir noe som helst resultater? Det gjør deg til en lukket person som ikke tørr og si ifra til foreldrene dine, lærerne dine, sjefen din eller treneren din, dersom noe er galt. Jeg snakker om helt hverdagslige mennesker, som kun er der for å hjelpe deg gjennom livet - så smertefritt som overhodet mulig. Og dette er til syvende og sist fordi du som liten lærte at du ikke skulle sladre til noen, fordi dersom du gjorde - fikk det konsekvenser for deg.

Jeg har vært den personen, den personen som ikke har turt å si fra til foreldrene mine om at jeg ble mobbet - fordi jeg var redd. Jeg var redd for at kidsa som mobbet meg da jeg var yngre, skulle banke meg hvis jeg sa det til noen. Jeg var personen som sluttet på cheerleading fordi jeg ikke turte og si til treneren min, at jeg ikke trivdes i sporten jeg elsket, fordi jeg ble snakket stygt om. Jeg bare sluttet, og håpet at ingen forventet å se meg igjen. Jeg var personen som ikke turte å spørre om hjelp til matte, høyt i klasserommet, fordi jeg visste at folk ble å snakke om meg etterpå - eller verre.. At læreren min skulle syntes jeg var dum. Jeg er personen som pr i dag, har problemer med å si fra når nok er nok, og at forventningene andre har til meg - ikke er tilstrekkelig for meg. 

Forventninger dere, kan være den grunnen som svermer oppi hodet ditt og nesten tar knekken på deg. Jeg skal ærlig innrømme, at jeg på daglig basis river meg i håret - fordi forventningene og presset rundt det å bare være meg.. Bare være Maiken Steinsgard - plutselig ikke er godt nok. 

 


 • Publisert i kategorien Blogg • Guro Rovik

  20.04.2016 kl.13:00

  Veldig bra skrevet! Ønsker deg en fin dag :)

  Kaja

  20.04.2016 kl.13:55

  Du er god som gull Maiken❤️ Tenk mer på deg selv, og mindre på hva andre tenker om deg 😘 Jeg liker deg for den du er og du er suuuper! Vær stolt av deg selv!! Stooor bamseklem❤️

  MAIKEN STEINSGARD

  20.04.2016 kl.14:14

  Kaja: Ååå, Kaja!! Jeg savner deg <3

  Anita Steinsgard

  20.04.2016 kl.14:09

  Du er mer enn bra nok 👍🏼

  Anne Mari

  20.04.2016 kl.15:05

  Skjønna de veldig godt.. Æ eit stort forventningspress i dag, og lett for å tenke at du ikkje æ bra nok, men dæ æ du ☺️
  Kjære Maiken.

  Du er nydelig, du er snill, du er kul, du er deg. Du er en fantastisk person, som tar dine egne valg og det er en god ting. For eksempel at du sluttet i sporten du elsket, kun fordi du følte presset komme snikende på, akkurat dette er en fin ting ved deg som person. Du tar de tyngre valgene for at du selv skal få det bedre. En veldig god egenskap å ha, og du trenger heller ikke mer enn det for å være ditt beste. Stå på Maiken, jeg er glad i deg <3 // Du er så flink til å skrive, blir litt jelly her altså!

  MAIKEN STEINSGARD

  21.04.2016 kl.14:44

  Karoline Alexandra, eller bare: Ååå, snilleste Karoline! Dette gjør meg så glad, du er så god!!! Jeg er glad i deg også <3

  Sandra

  21.04.2016 kl.17:36

  Så fin blogg du har, Maiken! Og du er tøff som tør å stå frem med følelser og tanker på denne måten. Mye å kjenne seg igjen i.

  Har ikke kjent deg så lenge, men jeg synes allerede at du er en superkul og koselig jente! Og jeg synes du har vært så flink til å inkludere meg som er ny på laget, og det setter jeg utrolig pris på. Dessuten er du en fantastisk flink flyer, som hverken er for høy, tykk eller smal. Stå på, gøy å gå på cheerleading med deg! 😊

  MAIKEN STEINSGARD

  21.04.2016 kl.18:03

  Sandra: åå så koselig sagt av deg, Sandra! Håper virkelig du trives på laget, for vi trenger virkelig sånne som deg der! Du gir så mye av deg selv, og det er så godt å se ??

  Gro

  21.04.2016 kl.18:26

  Goe snille Maiken-jenta mi! Du æ perfekt akkurat som du æ! Tørr å være de sjøl, å vær stolt tå de sjøl, for du æ det perfekte eksemplaret tå de sjøl😊 Kjempegla ti de å savna de! Påska va så kosleg mæ d å pappsn her! Gleda me te neste gång!! Ikkje bry d um kæ andre måtte meine, det æ dine valg å ditt liv, å du gjer dæ du mena æ best for de, å da æ dæ det riktige! You go girl!!❤️ Heilsing "tante" Gro😊

  MAIKEN STEINSGARD

  21.04.2016 kl.18:39

  Gro: Fineste tanta mi! Jeg er så glad jeg har en så snill og god person i livet mitt - jeg savner både påsken, deg og resten av familien! <3

  LEGG IGJEN KOMMENTAR  hits